lördag 28 april 2018

"Oops, det blev en för mycket...."

Jag blir så fruktansvärt trött på människor som inte kan ta ansvar...

Om du blir gravid, och det visar sig att det blir trillingar, hur gör du då? "Nä det blev fler än vi hade tänkt oss så vi behåller ett och låter två av dem somna in."

Såklart man aldrig skulle göra så, det vore ju fruktansvärt! Så varför är det okej att göra så med ett liv men inte ett annat?

Jag är för abort alla dagar i veckan, man kan bli gravid fastän man inte tänkt det och då ska man kunna få hjälp.
Men har du väl planerat att bli gravid, och tänkt behålla barnet/barnen, då får du helt enkelt ta ansvar för resultatet.
Att göra abort innebär att avsluta något innan det börjat, inte att avliva något som redan är fött.

Har du en honkatt som du tänker ta ungar på, då får du stå ditt kast och se till att alla ungar får ett värdigt liv. Hittar du inte hem åt alla? Sök upp ett katthem, och inte bara det närmaste, det finns katthem i väldigt många kommuner. Går inte det heller att lösa, då får du helt enkelt behålla dem och ta ansvar för ditt beslut.
Vill du inte ha kattungar? Sterilisera din katt! När du skaffar ett husdjur, oavsett vilket, så har du ansvar för ett liv och allt det medför. Kan du inte ta det ansvaret så ska du inte ha husdjur. Punkt slut.

"Men vi tänkte att det skulle funka men omständigheterna har förändrats..."

Bullshit. Det är helt irrelevant. Om dina omständigheter plötsligt har ändrats så drastiskt så hade du förmodligen inte tänkt igenom ditt beslut ordentligt. Man skaffar inte husdjur eller barn om man inte är säker på att man kommer kunna ta hand om dem.

Jämför jag barn och djur? Japp! Oavsett vilken art det är; tar du en varelse under dina vingar så är det ditt ansvar, din skyldighet att värna om det.

Have a good day!