torsdag 30 april 2015

Show what you got!

Det har ju aldrig varit sån hysteri kring vikt och kroppsform som det är nu. Lyckligtvis gäller ju dagens hysteri inte bara att man ska vara pinnsmal (även om H&M gör ett bra försök att hålla fast vid det...), utan om allt som har med vikt och midjemått att göra. Tror att dagens hysteri gäller att du ska vara stolt över dig själv hur du än ser ut. O de ska man ju.

Så såg jag på facebook i förmiddags att en kvinna hade tröttnat på att kallas "modig" bara för att hon inte skämdes över sin kropp. Och jag kan verkligen hålla med henne! Nu hade väl inte hon och jag samma mått precis, men är det inte ganska nedvärderande att kalla stora kvinnor "modiga" så fort de visar sig på stranden? Det är modigt om man har komplex, och väljer att trotsa sina rädslor och visa upp sig. Men det gäller väl oavsett vad komplexen handlar om.

När jag var yngre hade jag enorma komplex för mina öron (yep, it's true), så jag ville aldrig ha uppsatt hår. Jag skämdes för mycket för dem, och blev ibland även lite retad för dem. Det var faktiskt så sent som på gymnasiet som jag långsamt började våga bryta mig loss. Helt "botad" blev jag när jag sommarjobbade efter studenten. Då var jag nämligen tvungen att ha uppsatt hår, så jag vande mig, och jag slutade göra så stor grej av det. Nu hänger jag i stora örhängen och kör upp ett metaforiskt finger där bak på dom som retade mig när jag var liten!

Men åter till mitt grund-ämne. Du har ju en kropp, visa upp den! Och för att hjälpa alla kurviga damer, så kommer här en lista med positiva grejer med era kroppar!

0.5. Du får vara med på min teckning!
1. Du behöver aldrig oroa dig för att bli anklagad för att vara för smal.

2. Du behöver inte oroa dig för att inte fylla ut ett klädesplagg.

3. Du har en rumpa som "Smal-Sara" skulle kunna döda för.

4. Du behöver aldrig anstränga dig för att få en snygg klyfta, den är naturlig!

5. Ingen kille kommer be dig förstora brösten.

6. När alla smala tjejer plockat ut storlek XS och S så har du butiken helt för dig själv.

7. Du kan med gott samvete sjunga med till låtar som "Bootylicious" och "Big Girls".

8. Du har samma kroppstyp som riktiga power-kvinnor, ex. Oprah, Tyra Banks, Queen Latifa etc...

9. Du behöver inte lägga dyra pengar på BH-inlägg.

10. Din rumpa ser helt magisk ut i ett par stretchiga jeans eller en pennkjol.

11. Afrodite - kärleksgudinnan själv - har i alla historiska verk avtecknats som en fyllig dam.

12. Du är mjuk och kramgo!

13. Vill du få en gratis drink på krogen behöver du bara placera tuttarna på bardisken så kommer pojkarna springande.

Sådär ja, mina voluminösa väninnor! Ut och strutta era stussar!

tisdag 28 april 2015

Ville bara dela med mig...

Körsbärsblom i lilla staden.

Ja, folk tittar konstigt på mig i den här stan när jag stannar och drar fram telefonen och börjar fota blommorna. Men det är väl typiskt för en konstnärlig själ; när hon ser ett ögonblick så måste hon fånga det. Och den här kunde jag inte låta gå förlorad. Så jag ville bara dela med mig av min "fångst".

Hyreskontraktet

Du store tid!

Jaha, där har vi det alltså. Mitt absolut första egna hyreskontrakt. Läste givetvis igenom det noga (mest för syns skull, fatta inte särskilt mycket av det ändå...) och med lite hjälp av farsan har vi gått igenom så att allt ser ut att stämma - o de gör det.

Och jag ska också rätta mig själv lite: hyran ligger inte på 2700 kr. Själva hyran för lägenheten ligger på drygt 2500, men 2700 är inklusive hushållselen som tillkommer.

Så vad är den spontana känslan? Ja, det första jag tänkte på var "papper" och ilskan över att behöva hålla reda på massa såna, jag hatar papper! Nästa känsla var väl ungefär... "shit, nu händer det"!

Och ja, visst kan jag tyckas lite nojig över något ganska så "enkelt" som att flytta hemifrån, men för 17 gubbar, det är något nytt, jag har aldrig gjort detta förut. Då får man va lite hispig, tycker jag.

Sen har vi ju givetvis den lilla ångesten... detta innebär ju mindre pengar över varje månad. Herregud, fram tills nu har jag ju kunnat röra mig ganska fritt med lönen jag fått, för jag har egentligen inte haft några utgifter. Men nu ska jag ju betala en hyra... o även om hyran inte är särskilt hög, så är ju min lön inte heller det. Jag ska väl inte behöva leva på svältgränsen, och jag har ju sällan gjort av med så himla mycket pengar i månaden ändå... men i alla fall. Bara vetskapen om att man faktiskt behöver börja planera mycket mer, och hålla hårdare i pengarna. Det är lite oroande.

MEN man ska väl inte måla fan på väggen innan man vet hur det blir. Har jag minst 2000 kr att röra mig med varje månad, då är jag nöjd!

Nähäpp, lägga lite skjortor i blöt och sen göra sig i ordning. Dagen är fullspäckad: ner till sånglektionen, gå in på erikshjälpen och lämna in grejer, och kanske hitta lite smått och gott till nya lyan, och ikväll blir det jobb... som vanligt. Ciao!



måndag 27 april 2015

Under konstruktion

Ja, man kan väl säga att delar av min tillvaro genomgår en liten renovering just nu, och kanske är det just på grund av den renoveringen som denna blogg föds.

Så vad är det då som händer?


Jo, jag ska ta ett steg som de allra flesta ungdomar längtar efter att få göra för första gången. Jag ska flytta hemifrån! Kanske kan tyckas att jag är lite "gammal" för det, men när arbetsmarknaden ser ut som en piller-diet är det inte alltid bara att ge sig iväg. Jag tillhör inte den gruppen människor som flyttar ut med bidrag som enda inkomstkälla, jag vill kunna betala hyran själv.

Och nu var det väl dags! Jag har jobbat på samma ställe i 10 månader nu, och tack vare lite svågerpolitik kom som en skänk från ovan, en liten låda på 24 kvadratmeter. Denna låda ska bli mitt hem!

Den 15 maj 2015 flyttar jag officiellt in. 2700 riksdaler i månaden, och då ingår värme, varmvatten, hushållsel och ett baspaket med TV-kanaler genom husets nät - och för tillägg kan man även få sitt internet och telefoni genom samma nät (ja, de som fortfarande använder något så avdankat som "hemtelefon"). Min låda är en etta - obviously, hur ska man få in 2 rok på 24 kvadrat? Köket är lite pyttigt, men det är fint. Jag har riktig kyl och frys och en riktig spis med glashäll och ugn. Badrummet är också väldigt fint, nytt kakel, inget badkar (fäller en tår, men jag får väl klara mig utan...) men en stor och rymlig dusch. Hallen... inte mkt att säga, liten, såklart, men helt okej. "Rummet" är ju såklart litet, och min balkong är av fransk modell... vilket ju egentligen inte är någon balkong alls utan bara en dörr och ett galler.

Men vad fasen, stället är nyrenoverat, fräscht och inte alls särskilt dyrt.

Så vad kommer att hända här? Jo, här kommer jag skriva och visa hur jag gör mig ett hem i en låda. Men jag kommer inte avhålla mig från att kladda ner andra funderingar kring livet också - jag må vara blond, men jag har både djup och intelligens.

Detta kan ni se som en introduktion. Så, nu när jag fått allt mitt småprat ur systemet:

Varmt välkomna in i min lilla låda!