måndag 18 januari 2016

Mätt i armbågen?

Jahapp, efter förra inlägget återgår vi nu till den där härligt sarkastiska humorn som bara vissa förstår. Alltså ska jag försöka vara lite rolig igen, och denna gång på svenska folkets bekostnad.

Ja men vi har ju en del uttryck som är fullkomligt ologiska. Och här kommer ett par stycken...

Mätt i magen

Ja men... vart skulle du annars vara mätt? I armbågen? Vi har ju inte sådär värst många organ där vi stoppar mat, så jag har lite svårt att tänka mig att vi verkligen behöver poängtera att det är just magen som har fått sig ett skrovmål. 

Ledsen i ögat

Ja, okej, detta är kanske inte det mest vanliga, men det förekommer, och det är ju precis lika dumt som "mätt i magen". Egentligen är det ju inte ens i ögat du är ledsen, det sitter i huvudet, ögonen råkar bara vara stället där tårarna kommer ut. Jag kan nästan förstå uttrycket om det hade varit så att du hade ont i ögat, men å andra sidan skulle väl ingen säga att hen var ledsen i lilltån när man råkat slå den i ett bordsben. Och där har vi ju annars nåt att vara ledsen för, för satan så ont det gör!

Svinkallt

Jaha, och vart ligger logiken här? Vad har grisar med kyla att göra? Grisar är varmblodiga däggdjur. Hade vi sagt fiskkallt så hade det åtminstone funnits en tanke bakom - kallblodigt djur. Och nu tycker ni "men fiskkallt låter ju skitdumt!". Jaha, men åk till England och säg att det är pig-cold, så får vi se hur många som tycker att du är normal!

Ordet 'skit' som prefix

(Prefix: första ordet i ett sammansatt ord)
Egentligen funkar detta bara om vi skulle säga typ skitäckligt. Men vi använder ju det till allt. Skitbra, skitvarmt, skitsnygg... alltså... vem 17 kom på att använda avföring som ett kraftuttryck för när något är snyggt? Inte ens skitdumt är ju bra egentligen. Bajs är väl inte dumt direkt, we all do it. Kan vi inte försöka jobba bort detta?

Lyckost

Jaja, tänker inte dra nån lång harang om detta, alla vet hur efterblivet detta är. Vad fan har en ost med tur att göra och bla bla bla, we all know it!


Ja, och det finns ju givetvis fler, men detta får räcka så länge. Jag har ju annat o göra också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar