onsdag 15 mars 2017

Lättretade svenskar - den här gången kaffe

Alltså jag gillar ju Sverige och så, men ibland tycker jag att vi svenskar är så löjliga att det blir skrattretande!

Den här gången har vi visst plockat fram våra högafflar och riktat dem emot Ica! Varför? För att Ica väljer att sluta sälja kaffe av märket Gevalia. Varför? Ja, för att de menar att Gevalia höjer priserna medan de minskar storleken på sina förpackningar och inte erbjuder något annat som gör prishöjningen rimlig.

Jag skiter fullständigt i det. Jag köper Arvid Nordqvist.

Men den här nyheten hamnade på Omni.se, och det delades sedan på deras facebooksida. Och det är så hysteriskt kul att läsa kommentarerna!
Folk blir så fruktansvärt upprörda! Vissa av kommentarerna är nästan aggressiva! Antingen försvarar man Ica eller så hatar man Ica och tänker fan byta butikskedja nu. Jag tog mig friheten att visa några av kommentarerna här - utan namn givetvis.

"Bra ICA. Det är ju inte ens gott. Mer plats åt gott, prisvärt kaffe!"

"Då får jag handla kaffe på Willys och då blir även andra varor handlade där! Man vill ju helst handla i EN butik!"

"Dags att hitta en ny matvaruleverantör!"

"Ja då lär man väl handla nån annanstans då."

"Men det är ok att rika icahandlare bara blir rikare och rikare"

"Dom ska väl göra mer plats till sitt eget skräpkaffe"

"Gevalia är ett riktigt skräpkaffe så det är ingen förlust."

"Typiskt ICA att bidra till att INGEN förutom dom själva ska tjäna pengar. [...] Nu bryr jag mig inte alls om Gevalia vilket ändå är ett skräpkaffe. Men själva inställningen som ICA visar får en ju att vilja kräkas."

Alltså... seriöst Sverige. Det är kaffe. Inte syre. Är man så enormt petig med sitt kaffe så borde man kanske inte ens dricka Gevalia, utan köpa kaffe på specialiserade butiker. Och sen blir jag så förstummad över att folk blir arga när Ica gör saker till fördel för företaget. Tror ni att Ica är en verksamhet som bedriver välgörenhet? Att det är lugnt om de bara går plus minus noll? Ica är ett privat företag, inget som ingår i den offentliga sektorn. Självklart vill de gå med så mycket vinst som möjligt, det är så företag funkar!
Vill man inte stödja Ica då, så visst, men vilket företag du än går till fungerar på samma sätt; man vill göra vinst.
"Ja men Ica tjänar så mycket redan så de kan gott leva med att inte tjäna så mycket på kaffet!"
Varför? Jag jobbar på en restaurang, och bara för att vi har en flankstek som kostar ca 300 kr, det gör ju inte att vi bjuder alla på kaffe. Alla varor ska ju helst säljas med vinst, annars vore det rätt meningslöst att driva ett företag.

Ska du byta matvarukedja för att de tar bort EN sak du brukar köpa, då har du nog djupare problem. Var inte så jäkla inrutad, testa lite andra sorter innan du springer gråtande ut ur butiken.

Eller för all del, spring ut om du vill. Jag tror nog att företaget överlever den förlusten. Och snälla, fortsätt skriva arga kommentarer. Det är så underhållande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar