lördag 18 juni 2016

Skogsmullen fräser ifrån: sluta mesa!

Vimmerby Tidning skriver om bevattningsförbud och förbud mot att fylla pooler och dyl. Och så gnäller folk. Och då blir jag en smula pissed off.

Vad är det för jäkla fjanterier vi håller på med? Att vi har utvecklat en viss dekadens med åren, det är knappast nytt. Men när folk tjuter över att inte få fylla sin dyra pool... för fan, skärp er!

Här ska ni få lite nyttig info:

Vi bor i Sverige. Vi har gott om naturliga vattendrag. Nästan 100 000 sjöar som är större än 1 hektar (100x100 m). Plus en himla fin kust. Från Haparanda och sen hela vägen längs landets östra kant, ner runt södra, och upp längs västra, fram till Svinesund. Vi har en väldigt stor kustrand. Och i våra vatten finns inga människoätande rovdjur. Vi har världens bästa förutsättningar till att bada utomhus på sommaren.

Så varför skaffar folk pool? Jo, för att de är mesiga. "Vattnet är för kallt", eller "Men det vattnet är ju så smutsigt" eller "Men usch, det finns ju massa äckliga fiskar". Kom igen! En annan är uppvuxen i skogen, och där var det sjöar som gällde. Får jag välja så föredrar jag ju att bada på riktigt i ett hav eller en sjö. Det är ju liksom det som är grejen. Pooler finns året runt i badhus, och vattnet som folk tycker är "smutsigt" är tusen gånger naturligare än det som proppats med klor och andra kemiska medel för att få det... rent.

Hela världen lider av vattenbrist. Vi kommer också göra det i framtiden. Grundvattnet är lågt, och de förbud som uppkommer, gör det för att vi ska vara rädda om vårt vatten. Och så har folk mage att gnälla över att inte få fylla en dyr och onödig pool. Skäms! Och det som är allra värst är människor som lägger ner massa pengar på en tomt vid havet/sjön - och sen smäller upp en pool på tomten. Vad ska du då med sjötomt till? Vatten finns inte i all oändlighet, och vi som har så himla fin natur, vi måste vara rädda om den. Moder Jord är inte outtröttlig. Vi sabbar henne redan med vår moderna livsstil. Jag anser att vår planet har ett virus likt HIV. Det går inte att få bort, det är typ redan kört. Det enda vi kan göra är att bromsa upp förloppet och försöka ha det så bra vi kan.

Att bada i hav och sjö är underbart! Det är en frihetskänsla, och det är en himla fin kontakt med naturen. Ja det låter flummigt, men jag är en skogsmulle, och jag tycker om att vara det. Att ha växt upp så nära naturen är något jag är väldigt glad över att ha gjort. Slopa poolen. Lägg pengarna på en bosättning nära havet istället så har du en naturlig "pool" runt knuten. Bättre för miljön på alla sätt.

Sluta fjolla nu och hoppa i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar