lördag 16 juli 2016

Saker jag funderar på just nu

Ja, detta lär förmodligen bli ett av mina mindre intressanta inlägg, men det är ap-länge sen jag skrev nåt här så detta får duga. Se det som att jag skriver en massa onödigheter bara för att hålla skriv-fingrarna i form. För jag är ju faktiskt duktig på att skriva - fråga mina gamla svensk-lärare.

Men ja, för er som känner för lite onödigt småprat och en liten inblick i mitt huvud... enjoy! Här är några saker jag funderar på just nu.

1. Hamstra saker som kommer vara omoderna i höst

Sen jag var mycket yngre har jag ÄLSKAT off-shoulder. Det värsta är att under större delen av min uppväxt var det inte modernt, och såldes därför inte, så jag hade typ inget sånt. Jag minns till och med att jag ibland drog ner toppar som var typ båt-ringade över axlarna i ett försök att liksom "töja ut" dem så de skulle visa axlarna. Funkade inget vidare... förbaskade stretch. 

Men nu har det ju exploderat den här sommaren! Det är off-shoulder överallt och I FREAKIN' LOVE IT! Ja, jag är ju storbystad, så jag är så illa tvungen att ha en BH under, så ibland kommer det sticka upp ett par bh-band, men vet ni vad, det stör inte mig särskilt mycket. Så länge inte tröjan är svart och bh-banden rosa (pft, som om jag skulle äga en rosa bh....) är det helt okej för mig. 

Men! Mode är flyktigt, och jag inser ju att till hösten kommer det säkert vara svårare att få tag i off-shoulder igen. Såååå det återstår bara en sak: hamstra! Jag kommer alltid gilla den här grejen, eller åtminstone så länge jag har ett fint axelparti (enda gången det lönar sig att vara en smula bredaxlad!!), och jag skiter högaktningsfullt i att jag kommer bära något som är "so last season". Shut up and take my money!

2. Köpa nytt piano

Mja, inte så mycket nåt jag funderar på, utan snarare något jag har bestämt mig för att göra. Det piano jag har nu köpte jag för en dryg tusenlapp. Jag ville så väldigt gärna ha ett, men ekonomin var lite stram, och ni som pysslar med musik vet att utrustning och instrument är allt annat än gratis. MEN nu har jag ju lyckats bygga upp ett litet lager, så jag har bestämt mig för att köpa ett nytt och något bättre piano. Jag håller mig till budget - hela kalaset får gå på MAX 10 000. Jag kommer givetvis att kolla blocket också (smålänningen, ni vet) men hittar jag inget där så kommer jag inte sitta och vänta på att nåt ska dyka upp. Fördelen med att köpa ett nytt är ju också att det ingår en viss garanti. Får dock vänta tills det blir en tripp uppåt Linköping nästa gång. Med bil. Jag kånkar inte runt på ett piano på tåget.

 3. Ja jag börjar längta till höst igen

ms.josefine @ instagram
Alla som känner mig väl vet att nånstans vid den här tiden på året börjar jag smått längta till sensommar och höst. En egenskap jag delar med min mor. Dels har jag ju så svårt för värme så jag är inte riktigt den typiska svenska sommardyrkaren, dels tycker jag att hösten är väldigt fin och mysig. Skördetider, mysiga mössor, dansa runt i alla vackra löv, baka kardemummadoftande kakor... det är helt underbart. Häromdagen satt jag och slökollade på mitt flöde på instagram, och fastnade vid en särskild del av det...

Lysande röda nypon, färgglada löv, pyssel, kastanjer... ja jag vet, jag är som ett barn, men är inte det en bra grej? Nördigt kanske, men försök inte låtsas som att ni inte är sugna på att smaka kardemummaskorpor, syltad lök och kaneldoftande äppelpaj! 

Och förresten. Hur mycket ni än vill förneka det... det är på väg! Har ni märkt att gräshopporna har börjat spela? Sommaren är nu i sin absoluta höjd. Vi befinner oss i mitten på juli, halva sommaren har gått. Nu är det nedförsbacke mot hösten.

4. Semester

Oh jesus fucking christ, jag ska ha semester i år. 10 dagar, mellan 22-31 juli. Men nu inser jag problemet med semester. Don't get me wrong, även om min semester blir obetald så vill jag ha den, utan tvekan. Men jag förstår att folk stressar. Jag tror vi blir lite förblindade av längre sammanhängande ledighet. Redan börjar folk slita lite i mig. Min semester som var oplanerad är plötsligt typ full. Men faktum är att jag ju faktiskt inte jobbar 24/7 resten av året. Jag kommer ju ha fler lediga dagar. Någon ville att vi skulle dricka vin på altanen, någon ville umgås och gå på bio, någon ville ta en foto-utflykt... detta är relativt små saker. Gå på bio behöver man bara en kväll till, likaså dricka vin på altanen. Men när vi får semester så känns det på något sätt som att ALLT ska hinnas med under dessa dagar. Nu har ju jag ganska kort semester, eftersom jag valde att bara ta ut några dagar och spara några av mina berättigade semesterdagar till eventuella äventyr i höst. 

Men min poäng är att vi nog stressar för att vi får för oss att vi måste göra allt på semestern, även om flera saker förmodligen är sånt man kan göra andra dagar. Så nu ska jag försöka åtgärda detta genom att tänka på att vissa saker faktiskt kan göras vilken ledig dag som helst. Ett hett tips till alla. 

Okej, that's all folks. Jag tror att jag redan har varit långrandig nog med detta inlägg, (här tänkte jag dra ett zebra-skämt, men insåg att det var för kasst så vi stryker det) så jag avslutar nu. Ska dricka upp min celsius och se om jag kanske kan få åtminstone nånting vettigt gjort innan jobbet.

Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar