tisdag 30 juni 2015

Ja ä int' bitter

Fast jo, det är jag faktiskt.

Jag har en väldig tendens till bitterhet. Nu kommer solen, och jag ska givetvis jobba. Att jag ska jobba i fyra dagar och sen vara ledig till helgen, det biter inte det minsta på mig just nu. Jag är ju bara ledig en helg i månaden, så det blir jag också bitter över.

Att jag sen har relativt många lediga dagar i juli, det är också helt irrelevant just nu. Har totalt 12 lediga dagar med rättså jämna mellanrum. Spelar ingen roll.

Idag är det sol. Och idag ska jag jobba. Så idag är jag bitter. Och jag kommer vara det varje gång solen skiner på mina arbetsdagar.

Att jag har räknat ut att jag förmodligen kommer upp i nästan heltid i juli, och därav lär får en helt okej lön, det är också oviktigt idag.

Idag är jag BARA bitter. Så fram tills jag måste gå till jobbet (GÅ, därför att min cykel har fått punktering IGEN, av att bara stå här ute, misstänker att nåt vidrigt kryp går runt och sticker hål på däcket), så ska jag sitta här inne, med fläkten på full effekt, persiennerna nerdragna, och... ja jag vet inte, lägga patiens eller nåt.

Puss för fan.

Rökning

Okej, jag har en fråga:

Varför röker folk?

För att slippa allt eventuellt gnäll och tjafs:
Ja, jag förstår att det säkert är jättesvårt att sluta. Men jag tycker faktiskt inte att det är nån bra ursäkt. För det första så kan man sluta om man bara ger sig fan på det. Det krävs bara lite ordentlig viljestyrka och beslutsamhet. Och för det andra, varför ens börja?

Det finns verkligen inte en enda fördel med att röka. Det är skadligt för dig själv och du drabbar dessutom andra, det ofräscht, det är skadligt för miljön (dubbelt upp för idioterna som slänger fimpar i naturen), och det är dyrt.

Om man av någon dum anledning känner att man måste få i sig nikotin så är det väl bättre att snusa. Det är också skadlig för dig själv och det är också ganska äckligt. Men du skadar åtminstone inte andra med det.

Att jag kom att tänka på detta såhär mitt i natten var för att jag hade dörren till min lilla franska balkong öppen, och så känner jag hur det börjar lukta rök. Nån av alla mina "ärade" grannar har ställt sig precis intill väggen och tänt en cigarett. Så jag får helt enkelt avsluta mitt vädrande.

Att icke-rökare ska behöva anpassa sig efter rökare, det känns inte riktigt okej.

Och för rökare som tycker att ni känner er diskriminerade: well, det är ju faktiskt helt valfritt! Ni är ju fullt medvetna om hur skadlig rökningen är, ni vet att det bara finns fördelar med att sluta. Känner ni er diskriminerade? Sluta röka då!
"Men då kan ju alla andra BÖRJA röka istället!"
Nej, det kan vi inte, eftersom det är en väldigt ohälsosam ovana. Om vi börjar röka för er skull, så skadas vi alla mycket mer, och även miljön. Om ni slutar röka för vår skull, så mår både ni, vi och miljön bättre.

Det finns inga fördelar! Varför håller man på med det??

Ähhum, och ni som klagar på att man går upp i vikt när man slutar röka: kom igen, för det första är det ingen vettig anledning då det bara bygger på fåfänga, och för det andra är det inte alla som gör, och för det tredje så är det väl bara att köra på en hälsosam livsstil så är det problemet ur världen.

Natti natti!

söndag 28 juni 2015

En tråkig söndag - loving it!

Imorgon ska jag ha en riktigt mysig hemma-dag! Jag har jobbat en period nu, och igår var jag ute på krogen och blev alldeles för överförfriskad... så imorgon är jag ledig, och jag ska ägna min dag åt att pyssla hemma. Städa, diska, kanske ta en promenad... det ska bli helt underbart!

Är även ledig på måndag, men då kanske jag ska försöka få ut nåt mer av dagen.

Nu ska jag kura ihop mig i min säng framför en film. Natti natti!

torsdag 25 juni 2015

PMS

Detta är något jag tycker att många - framför allt killar/män - borde läsa!

"PMS är ett samlingsbegrepp för flera olika symtom, både fysiska och psykiska, som uppträder veckan före menstruationen och försvinner inom en vecka efter mensens början. Exempel på fysiska symtom är trötthet, huvudvärk, ömmande bröst och en känsla av uppsvälldhet, medan irritabilitet, gråtmildhet, ångest, ilska samt nedstämdhet är exempel på psykiska. Man räknar faktiskt med att så många som 75 % av alla kvinnor i fertil ålder upplever något slags PMS-symtom" // www.alltompms.se

Det de flesta normalt tänker om PMS är att tjejer blir tjuriga och ledsna om vartannat. Framför allt många killar ser det som något som endast irriterar dem. När jag gick i högstadiet och ganska nyligen hade fått min första mens, och allt som hör till, så hade jag sällskap med en kille som menade att PMS inte var något som fanns på riktigt utan bara var något som vi hittade på som en ursäkt för att få bete oss hur vi ville. Och detta trodde han på fullt allvar.
Visst, det finns säkert en och annan tjej som använder det som ursäkt, men jag tror att alla som någon gång har upplevt detta på riktigt förstår att det inte är något att skämta om.

Jag tillhör den grupp kvinnor som har ganska rejäla besvär med detta. Mina besvär är såpass svåra att jag kan ha dödsångest. Jag kan bli så arg för småsaker, jag kan bli så enormt ledsen, och jag kan få sån ångest att det närmast liknar svåra depressioner. Och nu ska jag tala om något för alla er som inte tar PMS riktigt på allvar...

Vi tycker inte om att må såhär!

Känslan när man hör sig själv börja skälla ut nån närstående för ingenting, o inte kan stoppa det, den är inte rolig. Att inte ha nån lust att gå ur sängen, att börja gråta för att facebook ligger nere nån dag, att bli förbannad på en främling för att den tog sista parkeringen. Detta är inget vi njuter av. Det är inget vi tar till för skojs skull. Det är heller inget vi hittar på.

Förutom att vi redan mår dåligt, så blir det ännu värre av bara vetskapen om hur dåligt vi mår, och att det bara beror på något så banalt som hormonsvängningar. Det är utmattande att vara så på helspänn hela tiden. Dessutom är vi ju givetvis fullt medvetna om att vår omgivning märker att vi är retliga. Mina närmaste vet om att jag har svåra besvär, och personer som haft andra närstående med liknande besvär kan ofta känna igen beteendet. Förra gången jag hade PMS ringde jag till exempel och skällde ut en vän över att han inte orkade ses eftersom han mådde illa och hade ont i huvudet. Det var ju verkligen inget han kunde rå för, men i min hormonstinna hjärna var allt en elak konspiration och i själva verket ljög han bara och han mådde säkert inte så jävla dåligt som han sa, o han fick ju för fan skylla sig själv om han var på krogen innan och... ja, ungefär så fortsatte det.

Dagen efter fick jag mens. Jag mådde hemskt över mitt utfall mot vännen dagen innan, så jag ringde, bad om ursäkt, och förklarade vad det berodde på. Han småskrattade bara och sa "Jag räknade ut det".

Så ja, vissa förstår. Men alla gör inte det, och vi tycker inte det är roligt att gå runt och vara små hormon-monster. Inte alla har full koll på hur PMS funkar, och förresten är det ju väldigt individuellt. Visst kan man tala om för folk i sin närhet att man är lite retlig just nu, men det kanske inte är något man vill basunera ut för hela världen.

Så ja, det kanske kan vara något att tänka på om ni någonsin möter en kvinna som beter sig lite lustigt. Hon kanske har PMS, och då är det inte hon själv som talar när hon skäller på er, utan våra jävla hormontomtar som sitter och leker nere i våra äggstockar (det är samma tomtar som sen sitter och klämmer på dem så vi får mensvärk...).

Nu har ni fått er en liten lektion! Puss och god natt!

måndag 22 juni 2015

Mitt krypin

ÄNTLIGEN!

Hyllan är uppe. Blev visst ett extra hål, då montören upptäckte att golvet var snett... jösses...

Men nu sitter den i alla fall. Lite dekorerade återstår, men det blir allteftersom.



Nöjd! 

lördag 20 juni 2015

Midsommar i lådan

Med en för stor krans...

Ja, det blev ett litet halvlyckat midsommarfirande igår. Bjöd över en vän på middag. Höll även mitt hem öppet för eventuella ensamma själar, men let's face it, i en småstad planerar alla människor såna här högtider med sina respektive "grupper", så alla satt väl o söp med vännerna.

Ett småstadsfenomen som jag kan bli så oerhört trött på... folk är så inskränkta! Alla har sina färdiga små grupper med människor som liknar en själv, o om någon "utomstående" närmar sig så börjar de skruva på sig, och bildar en vägg. Människor som inte tillhör den lilla gruppen är inte välkomna, och om någon nämner något om att bjuda in andra människor och träffa nytt folk, då blir det genast en väldigt underlig stämning.

Jag har full förståelse för om man ibland vill hålla vissa evenemang lite interna, det kan ju va en träff med gamla vänner eller vad som... men jag har aldrig förstått logiken i att stänga ute folk i största allmänhet. Säg att man ska ner på krogen en kväll, varför kan man inte dra med sig fler folk då? På krogen lär man ju ändå spridas lite, man hänger ju inte på varandra hela kvällen.

O hur vet jag att detta bara gäller småstäder? Well, jag har varit hos folk i Stockholm, och när vi mötte folk som jag inte kände så började de genast fråga "Vem är du då, vart kommer du ifrån?" och försöka få med mig i gruppen. Känns som att de är mer öppna.

Anyway, lär väl inte kunna ändra på detta. O själv har jag aldrig riktigt tillhört en sån där typisk småstadsgrupp. Ser det helt enkelt som att jag är lite speciell, och det är väl sånt som folk stör sig på i såna här hålor. Vi som inte riktigt passar in i mallen. Men å andra sidan så stör det mig inte jättemycket. Om folk retar sig på mig så kan de för all del få göra det, rör mig inte i ryggen.

Hur som helst, midsommar!

Regn, regn, regn, så nåt uteliv blev det inte. Vi satt inne, drack lite, lyssnade på musik, och spelade spel. Lugnt, tråkigt, men jag mår i alla fall inte illa idag. Ikväll blir det jobb.

Pusshej!

måndag 15 juni 2015

Vaktis ljuger för mig!

Nja... kanske inte så mycket lögn som okunnighet.

Idag skulle jag äntligen få upp min vägghylla. Mosters make hade lovat att ta med sig sina verktyg och fixa det, då det var betongvägg och krävdes lite särskilda prylar till det... slagborr (?) och sånt.

Så han dök upp vid 14-tiden idag och började borra... men när han gjorde det så upptäckte han något.

Betongväggen var inte en betongvägg.

Nope, istället så verkar det vara tegel, följt av nåt slags mellanrum, och sen tegel igen. (Or so I heard, men jag lyssnade bara med ena örat)

SÅ min hylla kom inte upp idag heller. Istället kommer han över på tisdag, eftersom han behövde lite ännu mer särskilda grejer som han hade på jobbet. Nån massa att fylla i hålen med... eller hur det nu var.

Anyway så gjorde jag ett aktivt val angående hyllan, inredningsmässigt. Jag hade nämligen två alternativ gällande placeringen. Alternativ nr 1 var över sängen. Alternativ 2 var över TVn.

Det blir alternativ 1!

För det första så är det en svart vägghylla (Ikeas LACK), och att sätta den över TVn som står längs väggen mitt i rummet, skulle innebära att den slukar en massa ljus, och i en redan liten lägenhet är detta inte så bra. Sängen står i hörnet, så om hyllan sitter mer åt sidan drar den inte åt sig lika mycket av rymden som finns i rummet. Smart va?

För det andra så ger det en ombonad känsla vid sängen. Det ger nästan ett intryck av att man har en sänggavel. På hyllan kommer det sedan att stå lite foton, ljuslyktor och andra personliga attiraljer, som kommer höja mys-känslan ännu mer.

Känner mig nöjd med mitt val! :)

måndag 8 juni 2015

Melankoli

Är nog inne i en sån period... är liksom lite låg för jämnan just nu. Så ikväll fick jag gå tidigt från jobbet, varpå jag satte mig ner vid min "balkong" och ritade, och efter det tände jag upp massa värmeljus i min lilla låda... o här sitter jag nu och lyssnar på världens bästa Håkan Hellström.

En liten ängel blev det.
Min upplysta låda.


Får se när min melankoli går över den här gången.

lördag 6 juni 2015

Sagan som aldrig fick ett slut

Okej, jag har funderat på en sak, och detta har jag funderat på ofta!

Vad hände med Narnia-filmerna?

C.S. Lewis skrev 7 böcker om Narnia. Men det har bara kommit tre filmer. Och visst förstår jag med att de valt att hoppa över vissa delar. Tredje boken, "Hästen och hans pojke", har uteslutits helt, förmodligen eftersom den inte berör de fyra syskonen Pevensie. Men i tredje filmen dyker en ny karaktär upp - den tjuriga kusinen Eustace. I den femte boken är det han och hans vän som kommer till Narnia.

Varför fortsatte inte filmerna? Sista boken i serien handlar om hela Narnias slut. Känns inte det ganska relevant? Varför la man ner den här sagan?

Answer me!!

torsdag 4 juni 2015

Sunset nails



Japp, har fixat naglarna! Tänkte dela med mig lite av det. Enkelt fixat med gul och orange, och min mycket spartanska men väl fungerande lösning för att få till övergången: ett hör av en aningen fuktig disktrasa. Känner mig nöjd!

Ikväll ska jag sjunga. Wish me luck!

måndag 1 juni 2015

En hyllning

Okej, jag vill passa på att hylla en del av allas våra liv. En del som vi aldrig riktigt uppskattar, men om det inte hade funnits där så hade vi alla varit lite utelämnade och vår vardag hade blivit lite svårare. Låt oss alla hylla...

MATRESTER


Jo, men allvarligt, det låter inte så himla kul att äta matrester, men det är enormt smidigt! Måndagens köttfärssås blir tisdagens lunch. Och idag har jag varit ute och kört länge då jag skulle hämta farsan från flygplatsen i Växjö - vi har 13 mil till Växjö - och innan jag åkte hade jag ätit en god lunch, men fått en del över. När jag var på väg hem och kände hur magen kurrade så tänkte jag på lådan som jag hade hemma, och blev genast fylld av en känsla av tillfredsställelse! Hemma fanns en låda med god mat, så jag behövde inte ställa mig och fixa till nåt nytt. 

Så även om mikrad köttfärssås inte är så flashigt, så ska vi vara väldigt glada att vi har den!