onsdag 26 augusti 2015

Servitrisens lycka

Jag jobbar som servitris på stans bästa restaurang, och jag vågar definitivt påstå att den även hör till de bästa i Småland - åtminstone!

Som servitris ingår det ju ofta en lite extra-inkomst som få andra yrken har: dricksen. Och givetvis är det en kul grej, och det uppskattas väldigt mycket, eftersom det är ett kvitto på ens prestation.

MEN! 

Det är faktiskt inte det som är servitrisens lycka. Nej...

När gästerna ler från öra till öra, ser en i ögonen, och tackar för den fantastiska maten, och för jättebra service... det är det som värmer på riktigt. Verkligt nöjda, glada, avslappnade gäster, det är vad vi strävar efter.

Dricksen är som sagt ett kvitto på det, men det är inte alltid det stämmer överens... det kanske är en familj som sparat länge för att kunna åka på hotell och äta god mat, och helt enkelt inte har så mycket till övers. Eller affärsresande som betalar maten med företagets kort, och helt enkelt inte får dricksa. När då gästerna talar om för en hur fantastiskt nöjda de är, då är den där extrasiffran på kvittot mindre viktig.

Igår hade jag hand om gäster som alla blev sådär fantastiskt nöjda. Och då känns det ganska bra när man går hem. Då vet man att man har gjort ett bra jobb. Och det är det som är servitrisens lycka!

1 kommentar: